Gaveideer

Sådan får I lektierne klaret uden problemer

Dette indhold er sponsoreret.
De fleste børn er ikke vilde med at lave lektier, når først de får fri fra skole. Det ved de fleste forældre godt, og derfor kan det være ekstra svært at hjælpe med lektierne, når man kan se at motivationen mangler. Lektier er en vigtig del af barnets uddannelse gennem hele folkeskolen, og derfor er det enormt vigtigt, at man som forældre giver et hjælpende skub i den rigtige retning. Her får du nogle tips til, hvordan lektierne kan blive lidt nemmere.

Sæt tid af til lektierne

Først og fremmest er det enormt vigtigt, at der er tid til lektierne. En tidsramme på tyve minutter er ofte ikke nok, og kan virke som en stressfaktor for jer begge. Derfor kan det være en god idé, at I ikke aftaler, hvor lang tid I vil bruge på forhånd. Det kan selvfølgelig være svært i en travl hverdag, men hvis du har nogle timer inden eller efter aftensmaden, kan det være en god idé at foreslå dit barn, at I kan sætte jer og kigge på det sammen.
Ekstra hjælp er en mulighed
Hvis du ikke føler, at du kan give dit barn den tilstrækkelige hjælp til lektierne, eller blot ønsker mere faglig hjælp, er der heldigvis også råd for det. Mange vælger at finde en lektiehjælper, der kan hjælpe barnet med nogle af de fag, som er særligt udfordrende. En lektiehjælper er derfor en god mulighed for dig der gerne vil give dit barn lidt ekstra, hvilket du kan se mere om her.

Snak om, hvad der gør lektierne svære

Det kan også være en god idé, at du spørger dit barn ind til, hvad der gør lektierne svære, eller hvorfor det ikke er sjovt at lave dem. Måske har du allerede spurgt dit barn om disse ting, og i så fald er det vigtigt, at du bruger muligheden til at hjælpe dit barn. Du kan nemlig bruge denne snak til at prøve og forstå dit barn, og de vanskeligheder som lektierne indebærer. Dette kan du også vælge at give videre til læreren, der så eventuelt kan hjælpe dit barn yderligere, eller give nogle andre lektier for.

Lyt til dit barn

Som forældre er det også vigtigt, at du ikke presser dit barn for meget med lektierne, hvis det er noget der i forvejen kan virke som en stor forhindring i fritiden. Prøv i stedet at lytte til dit barn, og snak om det sammen – det kan være, at du kan bringe motivationen tilbage, eller I kan prøve at kigge på lektierne med nye øjne. Hvis dit barn ikke kan forstå et bestemt fag, kan du hjælpe dit barn ved at kontakte læreren, der på den måde får mulighed for at hjælpe dit barn i skolen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *