Gaveideer

Spar penge i din private bolig med elpriser til en fair pris

Dette indlæg er sponsoreret.

Oplever du en stigning i dine elregninger, som du ikke er tilfreds med? Så bør du overveje at skifte til et nyt elselskab, der kan tilbyde dig el til en billigere pris. Der findes flere elselskaber, som kan tilbyde dig tilbud og rabatordninger, men heldigvis findes der også leverandører af el, som tilbyder deres kunder ét produkt med en fast, lav pris – en pris, der lægger sig under markedspriserne. På den måde kan du sikre dig at spare penge på elregningen i din private bolig.

Vil du skifte elselskab? Så sammenlign elpriser på de forskellige elselskaber. Derudover bør du også huske på, at elpriserne oftest er udtryk for et gennemsnit af samtlige priser i den landsdel, hvor du bor. Derfor bør du tage en god snak med potentielle, nye leverandører om, hvad lige præcis din pris kommer til at blive, hvis du vælger deres service. På den måde får du også afprøvet leverandørernes kundeservice og deres tilgængelighed ved fremtidige forespørgsler.

Hvad sikrer dig gode elpriser?

Kort sagt bør du vælge en elleverandør, der fremlægger sine elpriser offentligt. Når et energiselskab lægger sine priser op, er der ingen skjulte agendaer eller tillæg. Det sikrer dig, at du bliver kunde hos en elleverandør, der kan stå ved og afspejler sine priser. Derudover bør du vælge et elselskab, som holder sig opdateret med elpriserne på markedet – så ved du som kunde og forbruger, at dit selskab sørger for, at prisen matcher den, der er billigst på markedet.

Udvikling inden for strøm og elpriser er måske ikke det mest spændende i verden – dog er det stadig en vigtig ting at holde sig ajour med og kunne forstå. Vælg et elselskab, der giver dig den nødvendige viden som kunde samt holder sig opdateret på elmarkedet og på, hvad der rører sig hos konkurrenterne. Hvis du vil gøre større besparelser på elfronten, kan du vælge en elleverandør, som tilbyder én pris og ét produkt. Så får du skåret alle ekstraomkostninger væk, og dit elselskab får bedre mulighed for at forhandle aftaler, der sikrer billige elpriser til dig.

Vælg variable elpriser frem for et produkt med fast pris

Når du skal spare penge i din private bolig, er elregningen dér, hvor du virkelig kan gøre store besparelser. Sørg derfor for, at du har en leverandør af el, som leverer variable elpriser i stedet for faste priser. Derudover skal den variable elpris kunne sammenlignes med de diagrammer, der findes hos i Forsyningstilsynets elprisstatistik. Denne statistik offentliggør tal hvert kvartal, så du kan sammenligne din variable elpris med de elprissvingninger, der er på markedet. Du vil hurtigt kunne se, at det ikke har den store betydning for din økonomi, selvom priserne svinger lidt.

Sluk for standby-knapperne

Udover at vælge en elleverandør, der tilbyder dig gode elpriser, kan du selv gøre en del for at spare penge i din private bolig, blandt andet ved at bruge de korrekte elpærer og slukke for standby-knapperne på diverse apparater. Standby-knappen er en af de store syndere på din elregning, og derfor kan du spare en helt masse penge ved at slukke helt. Derudover er det en god investering at købe LED-pærer i stedet for gløde- og halogenpærer – så sparer du mange penge på dit strømforbrug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *