Tips til Børn

Få en mere sikker hverdag for dig og dine børn i et samfund med corona

Dette indhold er sponsoreret.

Med en verdensomspændende pandemi som corona kan det føles svært og hårdt at skulle få hverdagen til at løbe rundt. Især hvis man står med mindre børn som er nødt til at vende tilbage til skoler og daginstitutioner. Man kan dog være med til at sikre sine børn mere i et sygdomsramt samfund uden at det kammer over og bliver mere til skade end til gavn. Ved at følge nogle enkelte anvisninger og rutiner som del i din egen og dine børns hverdag. For eksempel kan man komme langt med at tage coronatest hjemme, god håndhygiejne, og samtaler med ens børn om, hvad det egentlig lige er der foregår for tiden. Læs med videre her og få lidt inspiration til nogle af de forholdsregler, man kan tage med sig som forældre.

Gør opmærksom på hygiejne og smittespredning

En af de klassiske råd, som man kan tage til sig for at reducere risikoen for smitte hos ens børn, er ved at lære dem om grundig hygiejne. Viruspartikler spredes let gennem overfladekontakt eller hvis der bliver hostet og nyst ned i hænderne, som så derefter rører ansigt, næse, og mund. Så selvom man normalt lærer sine børn om god håndhygiejne og vigtigheden ved at vaske hænder, så kan det i disse tider ikke skade at lære dem at være ekstra grundig lige her. Er du i tvivl om dine børn har smitte, så kan en hjemmetest hjælpe dig med at få et hurtigt svar på dette.

Brug redskaberne for smitteopsporing

Mange skoler og daginstitutioner er ved at indføre regelmæssige tests og hjemmetest for corona hos de yngre befolkningsgrupper. Det kan dog også være et brugbart værktøj for dig som forældre udenfor skolen og institutionen. Har du behov for at vide, om dit barn kunne være smittet eller ej, så er en hjemmetest blevet en rigtig god løsning til et hurtigt svar. Der findes mange forskellige slags hjemmetests, både i form af næsepodning eller orale tests der ikke kræver en vatpind langt ned i halsen. Selvom disse hjemmetest ikke giver et coronapas, så er de stadig godkendt til selvtest derhjemme og kan være et uundværligt værktøj når det kommer til at spore, om dit barn muligvis er smittet eller ej.

Læs også denne artikel.

Mildere form for test

Alt efter aldersgruppe og natur hos dit barn, så kan det etableret coronatests godt være noget hårde at komme igennem. Dette er også tilfældet selv for mange voksne. Med en hjemmetest kan du få en indikation for, om dit barn er smittet med corona, uden at skulle have foretaget et stort og voldsomt indgreb med en vatpind i halsen. Skulle en hjemmetest så give et positivt svar, kan du herefter tage dit barn med til en halspodning. Ved at starte med en hjemmetest, skåner du dit barn for de lidt heftigere testmetoder, hvis du skulle have en mistanke om smitte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *