Tips til Børn

4 ting du kan lave sammen med dit barn

Kan du nogle gange blive lidt tom for idéer, når det kommer til underholdning for børn? Det kan være, du er kørt træt i din barsel med amning, bleskift og mere amning. Her er en lille liste med aktiviteter for dit barn fra 1-3 år, som du helt sikkert kan afprøve, når det gælder baby aktiviteter og leg med dit barn.

 

1. Tag til babysvømning

At røre sig er både godt for dig og din baby, her er især babysvømning helt genial. Din baby får rørt sig, og du kan slappe lidt af i det lune vand. Ren win-win. Ved babysvømning lærer du dit barn at blive tryg ved at være i vand fra en tidlig alder. Derudover er det sundt for dit barns motorik og kropsbevidsthed og derfor god underholdning for børn. Leg med din baby i vandet og hav det sjovt, selvom det primært er din baby, der får rørt sig. Du skaber god kropskontakt med dit barn, mens du bevæger dig rundt i vandet med barnet i din favn. Her er det også oplagt at få sludret lidt med de andre forældre, som måske ikke er den samme mødre/fædregruppe som jer selv. Flere svømmehaller tilbyder hold med babysvømning, men husk at dit barn skal veje mindst 4 kg. 

 

2. Løb en tur med klapvognen

Hvis babysvømning ikke giver dig nok motion og du er til vind i håret, kan du snildt tage en løbetur med din baby. Det er et godt alternativ til udendørs aktiviteter for børn og voksne. Placer ham eller hende i en barnevogn og kom afsted. Det har en masse fordele, da den friske luft gør dem godt. Du kan overveje, om du vil planlægge løbeturen, inden din baby skal have sin lur, da den friske luft helt sikkert hjælper på en god søvn.

 

3. Lyt til musik

Ved du godt, at babyer faktisk kan sætte pris på god musik? Du kan jo videregive dine egne yndlingssange til dit barn, så den på sigt har gode chancer for at udvikle en god musiksmag. Bare husk, at de mindste foretrækker rolig musik, som får dem til at slappe af og få ro i kroppen. Det er dog ikke ensbetydende med, at du ikke må sætte Destinys Child på anlægget, for din baby stadig have det sjovt med at danse med dig. Det giver god stimulation for både høre- og følesansen, og derfor er musik faktisk en lidt undervurderet aktivitet for både dig og dit barn.

 

4. Inviter dine veninder hjem

Nogle gange kan man som mor godt komme til at forsømme sine veninder. Men det er altså godt for både dig og din baby at være sammen med andre mennesker. Udnyt, hvis du har veninder med børn, så kan du invitere dem hjem til et stykke kage og en kop kaffe. På samme tid kan jeres børn lære hinanden at kende, hvilket kun har positive effekter på dit barns udvikling. Faktisk behøver dine gæster ikke selv have børn. Din baby lærer også af at møde andre voksne. Så grib mobilen og inviter nogle veninder over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *