Tips til Børn

Find tid til træning i hverdagen

Dette indhold er sponsoreret

I en travl hverdag med alt fra arbejde, børn og fritidsaktiviteter til madlavning, indkøb og rengøring kan det være svært at finde tid til træning. Der er en hav af andre opgaver der kommer i vejen, og efter en lang dag har de fleste nok lyst til bare at smide sig på sofaen. Der er dog et par ting du kan prøve, hvis du vil gøre træning til en del af din daglige rutine. I denne artikel får du inspiration til hvordan du kan finde tid til at være aktiv i en travl hverdag. 

Træn derhjemme

Hvis det kniber med at finde tid til at tage turen til træningscenteret kan det være en god idé at bringe træningen ind i hjemmet. Her er det lettere at hoppe på crosstraineren eller yogamåtten i et ledigt øjeblik, i stedet for at skulle sætte tid af tid at komme til og fra træningscenteret eller banen. Det er også mere fleksibelt, da det kan gøres på forskellige tidspunkter af dagen, hvilket giver dig mere frihed over din egen tid. Der findes mange forskellige typer af udstyr og maskiner til hjemmetræning, og du behøver ikke begrænse dig selv og din aktivitet bare fordi det foregår derhjemme. Du kan for eksempel bruge en crosstrainer, der kombinerer konditræning og styrketræning i én maskine. Det er dog værd at sætte tid af til at sammenligne priser, modeller og egenskaber før du vælger din maskine. Udover crosstraineren findes der også mange træningsvideoer på nettet så du let kan dyrke yoga eller pilates og blive guidet gennem en session som i træningscenteret. 

Find en træningsmakker

Ofte er det også de gode undskyldninger, frem for mangel på tid, der kommer i vejen. Det er nemt at springe træningen over hvis motivationen mangler, mødet træk ud eller sofaen kalder. Derfor er det en god idé at finde en træningsmakker, der kan få dig i gang. Det er lettere at overholde aftalerne om løbeture og yogatimer, hvis du ved, at din makker venter på dig i den anden ende. I kan motivere og fastholde hinanden, og endda aftale faste tidspunkter eller dage hvor i mødes, så træningen også bliver en fast og vigtig del af uge. Træning er også både sjovt og hyggeligt når du har en at dele det med.

Gentænk din transport

En tredje måde at få mere fysisk aktivitet ind i din hverdag er at ændre din tilgang til transport, samt måden du transporterer dig på. Der vil selvfølgelig altid være situationer hvor det er nødvendigt at tage bilen, men hvis du har muligheden for det kan du gøre dig selv en tjeneste ved at hoppe på cyklen eller gå i stedet. Træning behøver nemlig ikke altid at være hård fysisk aktivitet, holdtimer eller løbeture. Det kan også være gåturen på arbejde eller til supermarkedet, eller en tur på cyklen når du har en aftale. Bare så længe du dropper bilen eller bussen og bevæger kroppen. Denne form for aktivitet er både godt for dig og for kloden, og let at inkorporere i en travl hverdag på en naturlig måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *