gaveideer til børn
Gaveideer

5 Gaveideer til børn

Man vil altid gerne være den, der finder på de gode gaver, og der findes ikke noget bedre, end at give et barn en gave, og se dem lyse op af glæde. Man skal dog være opmærksom på barnets behov, og derfor også deres alder, når man er på udkig efter den perfekte gave til dem. Det er nemlig vigtigt, først og fremmest at glæde børnene og forældrene, men også at give børnene noget, der igennem en legende tilgang, kan hjælpe og udfordre deres videre udvikling.

 

0-1 år

Børn i denne alder er i realiteten ligeglade med gaver, men derfor kan man stadig glæde forældrene med en baby gave, der er til gavn for dem. En idé kunne være at give dem de praktiske ting, der er uundværlige i en hverdag med baby; såsom stofbleer, blespand, bodystockings og så videre. En anden mulighed er at give børn og forældre sanselegetøj. Børn i denne alder nyder gavn af at få alle deres sanser stimuleret og det kan ske ved hjælp af farverigt legetøj, rangler der rasler, eller bamser med forskellige teksturer.

 

2-3 år

Rollelege som “far, mor og børn” begynder at blive sjovt i denne alder. Børn begynder at få forståelse for rollefordeling og elsker at efterligne de voksne. Derfor er det oplagt, at give dem noget, de kan bruge i disse rollelege. Det kunne være en dukke, et legetøjskøkken med legetøjsmad eller en gåvogn.

 

4-5 år

I denne alder bliver motorikken for alvor sat i gang, og man kan derfor give gaver, der er med til udvikle dette. Derfor ville en gave som en cykel, trampolin eller andet der ligger op til fysisk aktivitet være oplagt. Det er også i denne alder, man kan begynde at spille spil med børnene, derfor er et puslespil eller vendespil også et stort hit.

 

6-7 år

Det er her barnet begynder at gå i skole, og man kan derfor begynde at give dem bøger til egen læsning, eller mere avancerede spil, der for eksempel skal spilles i fællesskab. I forbindelse med skolestart skal man også have styr på en masse praktiske ting, man kan derfor glæde barnet med en skoletaske, et penalhus eller en madkasse med deres yndlings karakter på.

 

8-12 år

I denne alder er det vigtigt at tænke på barnets egne ønsker og fritidsinteresser. Man kan give dem diverse hobbyting, tilbehør til fritidsinteresser eller en god bog, hvis de kan lide at læse. Derudover kan man give dem en oplevelse, man kan for eksempel tage dem med en tur i biografen, i svømmehallen eller i zoo, for at skabe en mindeværdig oplevelse sammen.

 

Når alt kommer til alt, er det kun fantasien der sætter grænser i forhold til gavekøb. Man kan købe alverdens ting og der findes tusindvis forskellige slags legetøj. Vi har i denne gaveguide, baseret på barnets alder, dog forsøgt at gøre det lidt lettere, og mere overskueligt, at købe gave til barnet – for før man kan give den perfekte gave, så skal man også forstå barnets behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *