Gaveideer

Sådan finder du den rigtige fagforening og a-kasse

Dette indhold er sponsoreret

At være på arbejdsmarkedet kan være en rutsjebane af oplevelser, og nogle gange kan man havne i uforudsete situationer, som for eksempel nedskæringer og en pludselig fyring. At stå uden job kan have store konsekvenser, især hvis man ikke har en fagforening og en a-kasse. Det behøver ikke være dyrt og du kan nemt finde en billig fagforening samt en billig a-kasse

Hvad er en fagforening?

En fagforening er en sammenslutning af en række arbejdstagere inden for de samme erhverv eller brancher. Der findes dermed forskellige fagforeninger, som er specialiserede i de forskellige erhverv. Nogle fagforeninger er mere alsidige, hvor andre er mere specifikke for den enkelte branche eller jobrolle. Fagforeningen er til for lønmodtageren, og det er derfor dig som lønmodtager der er i fagforeningens interesse. Fagforeningen kæmper for bedre arbejdsvilkår for lønmodtageren, samt forhandler lønforhold. Fagforening kan hjælpe dig med faglige sager, hvis du for eksempel havner i en situation, hvor du er i overensstemmelse med din arbejdsgiver eller arbejdsplads. Hos fagforening kan du få råd og vejledning, samt hjælp og opbakning til faglige sager. 

Hvad er en a-kasse?

A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse. Det er en organisation som tilbyder økonomisk støtte og hjælp i tilfælde af arbejdsløshed. Hvis du har en a-kasse og pludselig står uden job, er du gennem a-kassen forsikret, så du stadig kan have en indtægt. Det kan for eksempel være i form af dagpenge, hvor du uden en a-kasse kan risikerer at ende med kontanthjælp. En a-kasse kan også hjælpe med lønforhandlinger og give råd og vejledning på emnet. A-kassen har blandt andet til opgave, at sikre at lønforholdene er ordentlige og følger lovgivningerne herom. A-kasser arbejder oftest sammen med fagforeniner, og du bør derfor nemt og med fordel, kunne have fagforening og a-kasse samme sted. 

Hvordan finde jeg der rigtige for mig?

Når du skal finde en fagforening og en a-kasse, er det først og fremmest vigtigt at kigge på deres ekspertise områder. Hvis du er ansat på en byggeplads, bør du for eksempel ikke vælge en fagforenin, som primært beskæftiger sig med kontorarbejdere og omvendt. Læs om de forskellige fagforeninger og a-kasser, før du melder dig ind. Det er ofte også muligt at ringe dem op, og få en uforpligtende og vejledende samtale, som kan spore dig ind på, om det er det rigtige sted for dig. Når du har fundet din fagforening og din a-kasse, har du en god sikkerhed med dig, og du kan til enhver tid søge råd til både faglige sager og løn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *