Gaveideer

Tips til en bedre nattesøvn

For at vi kan trives og være sunde og raske, er det altafgørende, at vi får en god søvn om natten. Der er dog mange, som lider af diverse søvnproblemer som eksempelvis søvnløshed, og studier viser faktisk, at vi er begyndt at sove mindre i løbet af de seneste 20 år. Hvis du har problemer med søvnen i en eller anden grad, kan du læse med her og få nogle tips til, hvordan du kan få en bedre nattesøvn.

Hav en regelmæssig døgnrytme


Det er vigtigt at sørge for at have en regelmæssig døgnrytme. Det bliver nemlig sværere og sværere at komme tilbage til den normale døgnrytme og gode søvn, hvis man først har udviklet en forsinket og dårlig døgnrytme.

Sov i et godt sovemiljø


Det er også vigtigt, at dit sovemiljø er godt for at kunne få en god søvn. Et godt sovemiljø er et soveværelse, som er mørkt, stille og tilpas køligt. Derudover er en seng med en god madras fundamentet for den gode søvn, da det er sengen og madrassen, der skal give dig den støtte og komfort, som du har brug for. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din seng og madras er god, kan du få hjælp til at finde den bedste seng hos sov-bedre.dk. Det er desuden også en god ide at sætte mørklægningsgardiner op og bruge ørepropper om natten, hvis du er generet af lyd og lys. Derudover bør dit soveværelse så vidt muligt ikke fungere også som tv-stue, arbejdsværelse eller lignende, da dit soveværelse ikke få dig til at tænke på alt muligt andet end at sove og slappe af.

Få en tilstrækkelig mængde søvn


Du bør sætte god tid at til at få din søvn – også selvom du måske har travlt med eller lyst til at lave noget andet. Hvis du har svært ved at falde til ro, kan du med fordel give dig selv tid til at slappe af og falde ned, mindst en time før du går i seng. Det kan du eksempelvis gøre ved at læse en god bod, tage et varmt bad eller høre noget roligt musik. Det anbefales nemlig, at vokse sover omkring 7-8 timer hver nat, idet søvn styrker både krop og sind. Søvnen styrker blandt andet ved, at dannelsen af væksthormoner stiger og stresshormonerne falder under dyb søvn. Du bør også så vidt muligt undgå at tage bekymringer med i seng, da det forstyrrer din søvn. Du kan med fordel sætte tid af om aftenen til at skrive bekymringer og løsningsforslag ned i en dagbog, hvis du er plaget af tankemylder, når du skal sove.

Dyrk motion og få en naturlig træthed


Pulsen skal helst op én gang om dagen. Motion styrker nemlig både søvnen og det fysiske og psykiske helbred. Ved at være aktiv får man en naturlig træthed, der forbedrer søvnen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *